EQUITONE Építész pályázat 2018

Az anyag természete”
EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben
Pályázat ÉPÍTÉSZEK számára

Indul a 2018. évi pályázati időszak!
 A BEADÁSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTVA 2018. NOVEMBER 11-ÉN ÉJFÉLIG!

Az EQUITONE márka életében az elmúlt 3 évben hagyománnyá vált az építészek és építészhallgatók számára kiírt pályázat őszi meghirdetése. Az eddigi pályázatokra beadott munkákat bíráló zsűritagok egyetértettek abban, hogy az EQUITONE anyag egyre több és egyre változatosabb funkciójú épületen felfedezhető megjelenése helyénvaló és indokolt, az anyag és forma összehangja nem megkérdőjelezhető. Tima Zoltán, a zsűri tagja szerint pedig növekszik azoknak az épületeknek a száma, ahol ez a homlokzati anyag már nem csak dekorációs elem, hanem az építészeti koncepció szerves része. Utóbbi megállapítás a kiíró számára is azt a visszajelzést adja, hogy érdemes folytatni a megkezdett munkát, és a pályázat segítségével szemlézni és megmutatni az EQUITONE felhasználhatóságának sokszínűségét.

Utóbbi megállapítás a kiíró számára is azt a visszajelzést adja, hogy érdemes folytatni a megkezdett munkát, és a pályázat segítségével szemlézni és megmutatni az EQUITONE felhasználhatóságának sokszínűségét. 2018-ban negyedik alkalommal hirdet az EQUITONE országos, nyílt pályázatot az építészek számára. 

A Kiíró célja, hogy a tervezett és/vagy megvalósult épületeken az EQUITONE anyagok változatos felhasználási lehetőségeinek, megvalósítási módjainak vonzó és kreatív, építészeti minőségében figyelemre érdemes példáit, illetve azok tervezőit díjazza, és ezzel támogassa a példaértékű referenciák és alkotóik széles körben való megismerését. 

A Bíráló Bizottság azokat a pályaműveket részesíti előnyben, amelyek példaértékűen ötvözik a színvonalas építészeti és műszaki megoldásokat, és minél jobban szemléltetik az EQUITONE anyagok építészeti és kreatív lehetőségeit. A bírálat során szerepet játszhat még a fenti értékek bemutatásának minősége.

Az építészek bármilyen funkciójú tervezés, új építésű-, vagy felújított épülettel indulhatnak a nyílt és nyilvános pályázaton.

A pályázat díjazásra összesen 800 000 Ft a Bíráló bizottság rendelkezésre. Az október 31-i beadási határidőig akár tervezés alatt álló, megvalósulás közbeni, illetve akár megvalósult, használatba vételi engedéllyel rendelkező épületekkel egyaránt lehet pályázni. 

BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG
Kertész András Tibor, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Patartics Zorán, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Tima Zoltán, Prima Primissima, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Várszegi Dániel, építész, homlokzati tanácsadó, EQUITONE

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐK
 A BEADÁSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTVA 2018. NOVEMBER 11-ÉN ÉJFÉLIG!
Díjátadó ünnepség: 2019. első negyedéves, ahová nem csupán a nyertesek, de a zsűri által legjobbnak ítélt, un. döntőbe jutott művek alkotói is meghívást kapnak.

 

A teljes pályázati kiírás innen tölthető le. 

További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan a pályázat lebonyolítójától kérhető:
Build-Communication Kft. (2040 Budaörs, Liget utca 3/2.)
T: (23) 611-028, (23) 611-029, iroda@buildmarketing.hu

Pályázatok feltöltése itt.

További információ az EQUITONE termékekkel és műszaki megoldásokkal kapcsolatosan:
Várszegi Dániel, építész, homlokzati tanácsadó, EQUITONE 
E-mail: daniel.varszergi@etexgroup.com , (30) 849 3874
www.equitone.hu

 

2017. évi pályázat eredményeiről itt olvashat.

2016. évi pályázat eredményeiről itt olvashat.